چمدان : در قسمت اول گزارش غذاهای نذری شهرهای مختلف شما را با غذاهای نذری شهرهای گرمسار، مشهد، کاشان،  شیراز و بوشهر آشنا کردیم. در ادامه این گزارش از غذاهای نذری، اردبیل، قزوین،… بخوانید.

 

اردبیل – قیمه پیجاق

قیمه پیچاق غذای نذری مناطق آذری نشین است اما بیشتر در اردبیل طبخ می‌شود. برای پخت این خورشت گوشت را با ادویه‌هایی مانند زردچوبه و فلفل سیاه می‌پزند و به آن خلال بادام نیز اضافه می‌کنند. این غذا به خاطر داشتن آبغوره کمی ترش مزه به نظر می‌آید، معمولا قیمه پیجاق را با چند زرده  تخم مرغ پخته شده روی خورشت سرو می‌کنند.

قیمه پیچاق اردبیل

 

اهواز – خورشت سبزی

خورشت سبزی بسیار شبیه قرمه سبزی است که در دیگر مناطق پخته می‌شود و تنها تفاوت آن در استفاده از لوبیا چشم بلبلی است. برای تهیه این غذا از سبزی‌هایی همانند تره، جعفری، گیشنیز و شنبلیله استفاده می‌شود.

خورشت سبزی- اهواز

 

قزوین – قیمه نثار

این غذا با گوشت، خلال پوست پرتقال، خلال بادام، خلال پسته، هل، زیره، دارچین، زعفران و رب درست می‌شود که همه این مواد را با هم می‌پزند و روی پلو می‌ریزند. قیمه نثار به خاطر ریختن شکر در آن کمی شیرین است.

قیمه نثار – قزوین

 

کرمان – آبگوشت متنجنه

این آبگوشت ترش و شیرین مواد زیادی در دستور تهیه‌اش دارد از جمله گوشت، نخود و لوبیا، سیب زمینی ، دنبه، برگه زردآلو، برگه هلو، به خشک شده،گردو، گوجه فرنگی، شنبلیله و ترخون؛ ادویه این آبگوشت هم دارچین، زعفران و البته زیره است. کرمانی‌‌ها به این غذا آبگوشت امام حسینی هم می‌گویند.

در زمان پخت این غذا برای نذری، کرمانی‌ها معمولا دور هم جمع می‌شوند و دعا می‌خوانند. آبگوشت متنجنه در دیگ مسی طبخ می‌شود.

آبگوشت متنجنه- کرمان

 

  غذای نذری شهرهای مختلف چیست؟ | از ته‌چین گرمساری تا آبگوشت‌پلو