در اولین قسمت از راهنمای سفر به صربستان به چرایی اهمیت سفر به صربستان نوشتیم. در شماره دوم جاذبه‌های طبیعی صربستان را معرفی کردیم و در سومین قسمت به جاذبه‌های گردشگری این کشور دیدنی پرداختیم. حالا در چهارمین قسمت از راهنمای سفر به صربستان به غذاها و خوراکی‌های سنتی این کشور زیبا می‌پردازیم. سفر به صربستان سفری است که برای همه سلیقه‌ها مناسب است، از میراث تاریخی تا طبیعی بکر و غذاهای رنگارنگ را می‌توانید در صربستان تجربه کنید.

  سفر به صربستان ؛ کشوری برای همه سلیقه‌ها | عبور از تاریخ برای ساختن لحظاتی خاطره‌انگیز
  عبور از درهای آهنی دانوب و عبور از روستاهای کوهستانیِ فریبنده | سفر به غارها و چشمه‌های آب گرم صربستان
  ۱۴ جاذبه‌ دیدنی صربستان که نباید از دست بدهید | ورود به قلعه عجیب «اسکلت» ؛ بنایی با ۹۵۲ اسکلت سر | خانه‌ای که رویای گردشگران است

۱٫ Ćevap | سلطان کباب صربستان

این کباب که به «سلطان کباب صربستان» معروف است با انواع گوشت تهیه می‌شود و به همراه ادویه، سیر و پیاز، به‌صورت لوله‌ای و به‌اندازه‌ انگشتِ دست، پیچیده می‌شود. این غذا را همراه با نوعی نان سنتی به‌نام «lepinja» و «kajmak» سرو می‌کنند.

 

۲٫ Sarma  | غذایی که هرگز قدیمی نمی‌شود

این غذا ریشه‌ای ترکیه‌ای دارد و اسم آن از کلمه‌ ترکی Sarmak به‌معنای پیچیدن گرفته شده است. در این غذا، گوشت، برنج، پیاز و چند گیاه سنتی را مخلوط کرده و با برگ کلم می‌پیچند. این غذای قدیمی، در میان صرب‌ها بسیار محبوب است.

 

۳٫  Prebranac | غذایی از لوبیا و گوشت

صربستان مهد لوبیا است و این غذا از لوبیا، گوشت و انواع فلفل‌ها تهیه می‌شود. غذایی محبوب که در قدیم خوراک زمستانیِ مردم بوده اما اکنون غذای رایج تمام فصل‌ها در صربستان به‌حساب می‌آید.

۴.  Karađorđeva steak | رویای دختر

این غذای بین‌المللی از ابداع‌های درخشان صرب‌هاست. غذایی پرطرفدار که به «رویای دختر» معروف است. غذای فوق از فیله‌ گوشت، خمیر، تخم مرغ و یک فلفل مخصوص تهیه شده و به‌صورت رول پیچیده می‌شود.

 

۵.  Burek | بورک

غیرممکن است که در صربستان باشید و انواع «بورک» را امتحان نکنید. این غذا از نوعی خمیر تشکیل شده که داخل آن‌ را با گوشت یا پنیر، اسفناج و سیب‌زمینی پر می‌کنند و به‌صورت مارپیچ یا سه‌گوش می‌پیچند.

 

۶.  Kajmak | بخش حذف نشدنی سفره صرب‌ها

در واقع «Kajmak» بخش حذف‌ ناشدنی سفره‌ صرب‌ها است. پیش‌غذایی شیرین و نمکی که در اکثر وعده‌های غذایی با غذای اصلی سرو می‌شود و از کره، پنیر و خامه‌ترش تهیه می‌شود.

 

۷٫  Pogacha | نانی برای ثروتمند شدن

یکی از نان‌های معروف صربستان است که روی خاکسترِ تنور پخت می‌شود. پختن این نان در روز اول کریسمس، از رسم‌های جالب صرب‌ها است که با تشریفات مذهبی خاصی نیز همراه است. در این مراسم هر فرد سکه‌ای را داخلِ خمیرِ نان قرار می‌دهد و پس از پخته‌شدن، شخصی که بتواند سکه‌ خود را پیدا کند، بدین معنی است که در آینده ثروتمند خواهد شد.

 

۸٫  Šopska salad | سالاد پرطرفدار ناحیه بالکان

از سالادهای پرطرفدار ناحیه‌ بالکان است. در میان انواع مختلف این سالاد، نوع کلاسیک آن از محبوبیت خاصی برخوردار است. گوجه، خیار، پیاز، انواع فلفل و پنیر سفید، اجزای تشکیل‌دهنده‌ سالاد فوق است.

 

۹٫ Gomboce | شیرینی پر از میوه

نوعی شیرینی است که از شمال صربستان می‌آید. داخل این شیرینی را با انواع میوه پر می‌کنند و نوع سنتی آن با «آلو برقانی» پر می‌شود.

 

۱۰٫ Vanilice | کلوچه محبوب

کلوچه‌ا‌ی محبوب است که داخل آن با آلوی برقانی و زردآلو پر می‌گردد. این کلوچه در زمان‌های قدیم فقط در تعطیلات پخت می‌شده  این روزها در هر مناسبتی قابل دسترس است.