چمدان : خارچو یا سوپ بره گرجی از غذاهای لذیذ کشور گرجستان است که به‌دلیل استفاده از سبزی‌های تازه طعم دلچسبی دارد. گوشت بره این سوپ به‌راحتی در دهان آب می‌شود و اگر یک تکه نان سبوس‌دار ترد با این غذا بخورید لذت بیشتری خواهید برد.

سطح مهارت: متوسط

  بیتی‌کباب ترک‌ها را بخورید │ طرز تهیه یکی از خوشمزه‌ترین کباب‌های ترکی با نان لواش

 

 

مواد لازم برای ۶ نفر:

گوشت بره یا گوشت گوسفند: ۴۵۰ گرم

نمک: ۳ قاشق چای‌خوری نمک

روغن مایع آشپزی: ۲ قاشق غذاخوری

پیاز: ۱ عدد متوسط خوردشده

کرفس: ۲ عدد ساقه، ساتوری‌شده

آب گوشت: ۴ فنجان

آب آشامیدنی: ۴ فنجان

رب گوجه‌فرنگی: ۸۰۰ گرم

برگ بو: ۲ برگ خشک

گشنیز خشک: ۲ قاشق چای‌خوری

فلفل قرمز دودی خورد‌شده: ۱ قاشق چای‌خوری

سیر: ۲ گل خوردشده

برنج: یک‌دوم پیمانه

آب‌لیموی تازه: ۲ قاشق غذاخوری

جعفری خوردشده: یک‌چهارم پیمانه+ مقداری برای تزیین سوپ

شوید خوردشده: یک‌چهارم پیمانه+ مقداری برای تزیین سوپ

 

طرز تهیه:

۱- گوشت را قرمه کنید و به سه قاشق چای‌خوری نمک آغشته کنید و حسابی به‌هم بزنید. قابلمه را روی شعله بالا گرم کنید و ۲ قاشق غذاخوری روغن داخل آن بریزید. به‌محض‌اینکه روغن داغ شد گوشت را داخل قابلمه قرار دهید و تا زمانی‌که هر دو ظرف گوشت‌ها‌ قهوه‌ای شد آن را سرخ کنید. گوشت را از قابلمه درآورید.

 

۲- پیاز و کرفس را داخل همان روغن بریزید و تا وقتی نرم شوند آن‌ها را تفت دهید.

 

۳- رب گوجه‌فرنگی، ۴ پیمانه آب گوشت، ۴ پیمانه آب آشامیدنی، ۲ برگ بو و گوشت سرخ‌شده را اضافه کنید و تا وقتی جوش می‌آید روی شعله بالا نگه دارید. سپس شعله را کم کنید و اجازه دهید که بین ۱٫۵ تا ۲ ساعت روی شعله کم بپزد تا گوشت کاملاً نرم شود.

 

۴- برنج، آب‌لیمو، سیر و گشنیز و فلفل قرمز را اضافه کنید و بگذارید مدت ۲۰ دقیقه بپزد تا برنج کاملا نرم شود.

 

۵- جعفری و شوید را اضافه کنید و ۱۰ دقیقه دیگر روی شعله کم حرارت دهید. اگر به طعم بیشتری نیاز دارید مقداری نمک و فلفل اضافی به آن بیفزایید.

 

۶- سوپ آماده است. با کمی جعفری و شوید آن را تزیین کنید.

 

  طرز تهیه «کونفه» ؛ دسر ترکی با پنیر | کنافه را در کدام کشورها بخوریم؟
  روغن‌جوش؛ خوراکی‌ تند از سرزمین کشمیر با ریشه ایرانی