چمدان : خارچو یا سوپ بره گرجی از غذاهای لذیذ کشور گرجستان است که به‌دلیل استفاده از سبزی‌های تازه طعم دلچسبی دارد. گوشت بره این سوپ به‌راحتی در دهان آب می‌شود و اگر یک تکه نان سبوس‌دار ترد با این غذا بخورید لذت بیشتری خواهید برد.

سطح مهارت: متوسط

[related-post id=”6520″]

 

 

مواد لازم برای 6 نفر:

گوشت بره یا گوشت گوسفند: 450 گرم

نمک: 3 قاشق چای‌خوری نمک

روغن مایع آشپزی: 2 قاشق غذاخوری

پیاز: 1 عدد متوسط خوردشده

کرفس: 2 عدد ساقه، ساتوری‌شده

آب گوشت: 4 فنجان

آب آشامیدنی: 4 فنجان

رب گوجه‌فرنگی: 800 گرم

برگ بو: 2 برگ خشک

گشنیز خشک: 2 قاشق چای‌خوری

فلفل قرمز دودی خورد‌شده: 1 قاشق چای‌خوری

سیر: 2 گل خوردشده

برنج: یک‌دوم پیمانه

آب‌لیموی تازه: 2 قاشق غذاخوری

جعفری خوردشده: یک‌چهارم پیمانه+ مقداری برای تزیین سوپ

شوید خوردشده: یک‌چهارم پیمانه+ مقداری برای تزیین سوپ

 

طرز تهیه:

1- گوشت را قرمه کنید و به سه قاشق چای‌خوری نمک آغشته کنید و حسابی به‌هم بزنید. قابلمه را روی شعله بالا گرم کنید و 2 قاشق غذاخوری روغن داخل آن بریزید. به‌محض‌اینکه روغن داغ شد گوشت را داخل قابلمه قرار دهید و تا زمانی‌که هر دو ظرف گوشت‌ها‌ قهوه‌ای شد آن را سرخ کنید. گوشت را از قابلمه درآورید.

 

2- پیاز و کرفس را داخل همان روغن بریزید و تا وقتی نرم شوند آن‌ها را تفت دهید.

 

3- رب گوجه‌فرنگی، 4 پیمانه آب گوشت، 4 پیمانه آب آشامیدنی، 2 برگ بو و گوشت سرخ‌شده را اضافه کنید و تا وقتی جوش می‌آید روی شعله بالا نگه دارید. سپس شعله را کم کنید و اجازه دهید که بین 1.5 تا 2 ساعت روی شعله کم بپزد تا گوشت کاملاً نرم شود.

 

4- برنج، آب‌لیمو، سیر و گشنیز و فلفل قرمز را اضافه کنید و بگذارید مدت 20 دقیقه بپزد تا برنج کاملا نرم شود.

 

5- جعفری و شوید را اضافه کنید و 10 دقیقه دیگر روی شعله کم حرارت دهید. اگر به طعم بیشتری نیاز دارید مقداری نمک و فلفل اضافی به آن بیفزایید.

 

6- سوپ آماده است. با کمی جعفری و شوید آن را تزیین کنید.

 

[related-post id=”1471″]

[related-post id=”4724″]