چمدان: این غذا شباهت بسیاری به جوجه‌کباب با استخوان دارد اما در پخت آن به‌ جای ترکیب ماست، زعفران و نمک از ترکیب ماست و مخلوطی از ادویه‌های مختلف، آب‌ لیموترش و گشنیز استفاده می‌شود و به‌جای کباب روی منقل یا باربیکیو داخل فر گذاشته می‌شود. اگر به هند سفر کردید و از خوردن مرغ‌تندوری لذت بردید می‌توانید ادویه آماده این غذا را هم از ادویه‌فروشی‌ها یا فروشگاه‌های صنایع‌دستی آنجا تهیه کنید. به‌هرحال، طرز تهیه این غذا را با ادویه‌های موجود در ایران هم به شما آموزش می‌دهیم.

  • درجه سختی: کم
  • مدت‌زمان آماده‌سازی: ۲۰ دقیقه
  • مدت‌زمان پخت: ۶۰ دقیقه
  • هزینه: کم

تهیه‌شده برای: ۴ نفر

کالریچربیپروتئینکربوهیدراتشکرنمکفیبر
۵۰۰۲۲٫۷گرم۶۶٫۶گرم۸ گرم۶٫۱گرم۱٫۲گرم۴٫۷گرم
۲۵%۳۲%۱۳۳%۳%۷%۲۰%

 

مواد لازم

  • ۴ پره سیر
  • ۱ یا ۲ عدد فلفل قرمز تازه
  • ۱ تکه ۷ سانتیمتری زنجبیل
  • نصف لیموترش
  • ۲۰۰ گرم ماست ساده کم‌چرب
  • ۱ قاشق چایی‌خوری سر خالی دارچین
  • ۱ قاشق چایی‌خوری سر پر زیره سبز
  • نصف قاشق‌ چایی‌خوری فلفل سیاه
  • نصف قاشق چایی‌خوری فلفل فرمز
  • ۱۲ تکه ران مرغ پوست‌کنده
  • روغن بادام‌زمینی
  • ۹۰۰ گرم کلم بروکلی
  • ۱ قاشق چایی‌خوری ادویه ماسالا
  • ۱۰۰ گرم گشنیز

طرز تهیه

  • سیرها را پوست‌ کنید و دانه‌های فلفل را جدا کنید و در مخلوط‌کن یا هاون مخلوط کنید. به ترکیب حاصل به مقدار لازم نمک بفزایید، سپس آن را درون کاسه بزرگی بریزید.
  • زنجبیل را با دقت پوست‌گیری کرده و رنده کنید سپس به آن آب لیموی تازه، ماست، نصف قاشق چای‌‌خوری فلفل سیاه، دارچین، زیره‌سبز، گشنیز و پودر فلفل قرمز را اضافه کنید. ترکیب را به‌خوبی مخلوط کنید.
  • ران‌های مرغ را در این مخلوط بخوابانید و حدود ۱۲ ساعت در یخچال بگذارید.
  • مرغ‌ها را از یخچال خارج کنید و مدتی آن را در دمای اتاق بگذارید.
  • فر گاز را ۱۰دقیقه پیش‌از قرار دادن مرغ‌ها ۲۰۰ درجه سانتیگراد یا ۴۰۰ درجه فارنهایت گرم کنید.
  • مرغ‌ها را روی دو فویل آلومینیوم بزرگ تقسیم کنید و روی آن‌ها با قلم مو روغن بزنید. سپس روی سینی کباب‌پز بگذارید و اجازه بدهید ۳۰ دقیقه بپزد.
  • سپس فویل‌ها را از زیر مرغ‌ها خارج کنید، طوری‌که مرغ‌ها مستقیماً روی سینی قرار گیرند و به مدت ۳۰ دقیقه دیگر تا زمانی‌که کاملاً طلایی شوند درون فر بگذارید.
  • بروکلی را به‌صورت گلچه‌های برابر خرد کنید و به‌صورت یک لایه روی یک سینی کباب‌پز بچینید. آن را کنار سینی مر‌غ‌ها قرار دهید تا بروکلی‌ها به‌مدت ۲۰ دقیقه درون فر بپزند.
  • از برگ گشنیز، ماست چرب، برنج سفید یا زغفرانی قالبی می‌توانید برای تزئین غذا استفاده کنید.

 

 

چگونگی پیدایش مرغ‌تندوری 

در تاریخچه آشپزی هندی این غذا به‌نام کُندان لال‌ گوجرال ثبت شده است. این مرد هندی در دوره استعمار بریتانیا در منطقه مُتی‌محل در شهر پیشاور رستورانی راه انداخت و تلاش کرد تا به دستور غذاهای جدیدی برسد. به‌همین‌علت، مرغ را درون تنور گذاشت. تا آن‌زمان فقط برای پختن نان از تنور استفاده می‌شد. گوجرال فهمید که بخش بیرونی مرغ، کبابی شده درحالی‌که داخلش مثل مرغی که در آب بپزد، پخته است.

سال ۱۹۴۷ ایالت پنجاب به دو بخش تقسیم شد. مناطق شرقی این ایالت جزو هند و مناطق غربی جزو پاکستان شدند. به‌این‌ترتیب، پیشاور هم در کشور پاکستان قرار گرفت و گوجرال مثل بسیاری از هندوها به هند فرار کرد و در شهر دهلی رستوران جدیدی راه انداخت. به‌زودی مرغ‌تنوری‌اش به غذای محبوب نخست‌وزیر وقت هندوستان، جواهر لعل نهرو تبدیل شد و این‌گونه این غذا به منوی ضیافت‌های رسمی دولت هند وارد شد.