چمدان : علت رنگ سرخ براق یکی از خاک‌های جزیره هرمز عنصر اکسیدآهن است به‌طوری‌که از این جزیره به‌عنوان یکی از معادن بزرگ خاک سرخ جهان یاد می‌شود.

مردم این منطقه از این خاک نوعی ادویه تهیه می‌کنند و از آن برای طبخ ماهی، نان و تهیه ترشی، مربا و سس استفاده می‌کنند.

یکی از این غذاها نان «تُموشی» یا «توموشی» است که نامش را از مقدار خمیری که در تهیه آن استفاده می‌شود و به‌اندازه یک مشت است می‌گیرد. در واقع، توموشی همان تو مشتی است.

برای تهیه این نان ابتدا، خمیر را روی سینی داغ به‌صورت لایه نازکی پخش می‌کنند. سپس روی آن تخم‌مرغ و پنیر می‌ریزند. بعد آن را به سسی که با خاک جزیره تهیه شده آغشته می‌کنند. در مرحله بعد، سس ماهی به آن می‌افزایند.

نان تموشی طعم بسیار خوبی دارد. به‌همین‌علت «چمدان» خوردن این نان را به گردشگرانی که درجست‌وجوی تجربه‌های جدید به جزیره زیبای هرمز می‌روند پیشنهاد می‌کند.

ساحل سرخ، جزیره هرمز- عکس: هدا عربشاهی

 

فیلم طرز تهیه این نان را در ادامه ببینید:

  هرمز ؛ سرزمین عجایب در ایران | جزیره‌ای با خاک خوشمزه و ساحل خونی!